7 Ocak 2016 Perşembe

Bir Cümlelik An

Balkonda sigara içiyorduk, Konursokak altımızdaydı. İnsanlar akıyordu. Onu hiç tanımıyordum. Sigara ikram ettim. Aldı. Az önce hararetli bir toplantıdan çıkmıştık ve ben yine yenilmiştim. 

- Ay hayır canım; Güvenpark'tan korktuğum için değil, katılımın az olacağı için orada eylem yapılmasına karşıyım, demiştim. Sallayan olmadı. Böyledir erkek solu. Sallamazlar, en önemlisi başka meseledir hep, sen sıranı bekle. 

Balkondayız şimdi. Burayı sevmiyorum, öğrenciyken, birkaç "lgbti" arkadaşla kavgaya gelmiştik, "hayır Yök eylemi için homofobik üniversite istemiyoruz" sloganı atılacak. Atılmalı. Birkaç dallama biz meseleye "başka" taraftan bakıyoruz demişti de içimizden biri arkasını dönüp - o ben de olabilirim hatırlamıyorum-  biz de bu taraftan bakıyoruz demişti, kahkahalara boğulduyduk. Şimdi balkonda oturduğuma bunu anlatamam, çünkü toplantı yaptığımız masada Kaos GL'nin broşürleri filan vardı. Aşmışlar beylerimiz. Frida Kahlo da var; Frida'nın komünist kimliğinden ayrı bir de Queer kimliğini görmüşler midir acaba? 
Çay getirdi. Yudumladım. Üşüdüm. Titrek bir hava. Burada beklemeseydim keşke Eren'i. Gerçi güzelleşmiş, rengarenkleşmiş, bir şeyler umulmaklaşmış. 
Soru sormak için sordum sadece:

- Aka-der kaldıraç grubuna mı ait? 
- Evet, yani kaldıraç'tan çok arkadaş var, ama sadece kaldıraç'tan yok. 
- Hımm, ben de Kaldıraç'ın bir çeşit gençlik örgütlenmesi herhalde  diye sanmıştım. Off bana ne, bir daha zor uğrayacağım burayla ilgili bu ilgi neden?
Suratsız da üstelik. Ya da yeni tanıdığı birine karşı korumacı. 
- Bu toplum dedi, tekrarladı, bu toplum çok örgütsüz bir toplum, aşağıyı gösterdi, konursokak'ı, hala insanlar akıyordu, o yüzden insanlar örgütlenebilsinler diye böyle bir derneğe ihtiyaç duyduk. 
Omzuna dokundum. Gülümsedim. Sigaradan iç çektim. Boğazım yandı. Çaydan yudumladım. Konursokak'a baktım. Sarılsam mı? 
Abartmaya gerek yok, örgütsüz olmalarında bizim de suçumuz var, yok mu? 
Bazen bir cümle beni alır götürü, sayfalarca yazma isteği uyandırır. Alakasız yerlerde alakasız bir şekilde söylenen cümleler olsa bile. Büyülerine inanıyorum. 
Bu toplum çok örgütsüz bir toplum
Bu tolum çok örgütsüz bir toplum

Kalktım. Eren gelmişti. Beni sikmek isteyen ama bunu sol gururuna yediremeyen SolcuAbiye selam çakıp çıktım. Yürümek istedim. Uzun. Konursokak aynıydı.

3 yorum:

  1. gürültü çıkaramıyorsun...

    YanıtlaSil
  2. gerçekten mi? çok mu sıkıcı. Okumak zorunda değilsin. İçsel karalamalar sadece.
    Olumsuz yorumlar konusunda; sabırsız ve duygusalım. böyle söyleme.

    YanıtlaSil
  3. biz duyuyoruz onu. ama senin bir adın bile yok ne saçmalıyorsun?

    YanıtlaSil